Auteur

Schrijven is voor Pierre Spaninks een tweede natuur. ‘Als ik een presentatie geef, staat de interactie met de zaal voorop. Als ik schrijf, de inhoud. Dan zoek ik een stevige basis in feiten en cijfers, en ontwikkel ik op basis daarvan een redenering die hout snijdt.’

Die inhoud creëert Pierre Spaninks bij voorkeur zelf, in eigen journalistiek onderzoek. ‘Als ik iets hoor, denk ik meteen: wie zegt dat, waar is dat op gebaseerd, klopt dat wel, welk belang zit daarachter, kun je het ook anders zien?’

ebook coverVan die kritische houding getuigt onder meer het boek ZZP’ers, marktverziekers of marktvernieuwers? dat Pierre Spaninks in 2015 samenstelde met een team van acht onderzoeksjournalisten. Een succesvolle crowdfunding campagne stelde hen in staat gedetailleerd in kaart te brengen hoe de economische crisis het denken over zzp’ers veranderde.

Behalve over zzp’ers publiceert Pierre Spaninks ook over management, organisatie en ondernemerschap. Dat doet hij voor vakbladen als Managementboek Magazine en Sprout.

Bent u uitgever of redacteur? Neem dan vrijblijvend contact op met Pierre Spaninks om de mogelijkheden te bespreken van (her-)publicatie in uw medium.

  • Via sociale media reageert Pierre Spaninks razendsnel op de actualiteit rondom zzp’ers. Volg hem op Twitter en Facebook.
  • Met zijn columns helpt Pierre Spaninks zzp’ers zich te wapenen tegen bureaucratie en regelzucht. U leest ze gratis bij Quote.
  • Het e-boek ZZP’ers, marktverziekers of marktvernieuwers? downloadt u bij Managementboek.nl voor 4,99 euro.
  • Samen met fotograaf Mirjam van der Linden publiceerde Pierre Spaninks het boek Zaken/Vrouw met inspirerende portretten van 28 Nederlandse Zakenvrouwen van het Jaar. U bestelt het bij Managementboek.nl voor 19,95 euro.