Help, een ZZP’er in mijn koelkast!

Het is weer dikke mik tussen PostNL en de FNV. Hun ruzie over het werken met zelfstandige pakketbezorgers hebben ze bijgelegd. Van de huidige zzp’ers hoeft het postbedrijf geen afscheid te nemen, maar als er weer behoefte is aan extra capaciteit wordt daarin weer braaf voorzien met personeel in loondienst.

Dat maakten Herna Verhagen van PostNL en Ton Heerts van de FNV vrijdag samen bekend in de Volkskrant. Verhagen deed daarbij haar uiterste best om de indruk te vermijden dat zij is gecapituleerd voor de vakbond. Zij blijft zelf haar personeelsbeleid bepalen. Werken met zelfstandigen kan daar nog steeds een onderdeel van zijn – het past alleen wat minder in haar strategie voor de toekomst.

Herna Verhagen (foto PostNL)

Herna Verhagen (foto PostNL)

Over een paar jaar, fantaseert Verhagen, bezorgt PostNL niet alleen koelkasten maar komt het die ook iedere week vullen met verse producten. ‘Dat zijn logische werkzaamheden voor pakketbezorgers. Dan heb je een bepaalde stabiliteit nodig, een groep mensen die hoge kwaliteit leveren.’ En kwalitatief koelkasten vullen, dat kun je zzp’ers nu eenmaal niet toevertrouwen.

Zelfstandigen kunnen hersenoperaties uitvoeren, automatiseringsprojecten runnen, badkamers verbouwen, haute couture ontwerpen, muziekliefhebbers in vervoering brengen, onderzoeksjournalistiek leveren, stervende mensen bijstaan in hun laatste uren. Maar koelkasten vullen? Die lui lopen allemaal bij de voedselbank! Stel je voor dat ze straks de verse tiramisu van mevrouw Verhagen stiekem verruilen voor een over-de-datum toetje van de Lidl…. ieks!

Dit blog is oorspronkelijk verschenen op Quotenet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.