Petitie tegen verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

De Werkvereniging is een petitie gestart tegen een aparte verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. Je kunt de petitie ondertekenen op de site van de Werkvereniging en op Petities.nl 

Volgens de NOS zou het kabinet bereid zijn een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering in te voeren speciaal voor zzp’ers, om in de Eerste Kamer de steun te krijgen voor de pensioenhervormingen.

De Werkvereniging vindt dat een slecht plan en is een petitie gestart die het kabinet vraagt om in plaats daarvan te komen tot een fundamentele hervorming van het sociale stelsel als geheel, op zo’n manier dat alle werkenden de zekerheden krijgen die passen bij hun leven en bij hun werk en die meebewegen met de ontwikkelingen die zich daarin voordoen.

Als het kabinet doorgaat op de ingeslagen weg, vreest de Werkvereniging, komt zo’n fundamentele hervorming er voorlopig niet meer van. Dat zou niet alleen slecht zijn voor alle modern werkenden maar ook voor de arbeidsmarkt.

De tekst van de petitie van de Werkvereniging luidt:

Wij, werkenden op een arbeidsmarkt in beweging,

constateren dat het een slechte zaak is voor alle werkenden om een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp-ers toe te voegen aan een sociale zekerheidsstelsel dat vrijwel niemand meer past,

en verzoeken in plaats daarvan te komen tot een fundamentele hervorming van het sociale zekerheidsstelsel waarbij de werkende en niet de werkvorm centraal staat!

De Werkvereniging is het platform voor modern werkenden, ongeacht de contractvorm. Lees hier meer over de Werkvereniging.

Samen met Roos Wouters van de Werkvereniging schreef ik een opiniestuk over dit onderwerp, dat 18 april 2019 verscheen in het FD. Een uitgebreide versie daarvan met een verantwoording van de gebruikte gegevens, vind je elders op dit blog.

Een gedachte over “Petitie tegen verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

  1. Leo van Asten

    Ik ben tegen een verplichte AOV verzekering
    Ik word niet geaccepteerd en een UWV verzekering is veel te duur.

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *